Era - kończy się abonament

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiogreg
    Classic
    • 2010
    • 22

Łosiu1988, baca10 :bow

jak sobie teraz pomyślę, że miałem nic przy aucie nie modzić... :twisted:
    takie przynajmniej były założenia przed zakupem :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Jako, że nie znalazłem podobnego tematu to piszę.

Czy ktoś z forumowiczów jest przedstawicielem Ery?

Mnie i mojej małżonce kończy się umowa.
    Oferta tylko z telefonami.
    Jestem w Erze od 6 lat, żona od 10-ciu
    Mamy już na koncie ofertę, ale może dałoby się coś więcej ugrać?
    Abonamenty do ok. 100-120zł każdy - oba na firmę (f-ra) - Pakiet biznes/indywidualny w zależnosci co będzie korzystne.
    Dla mnie coś z internetem, ale niekoniecznie; żona jako gaduła tylko minuty.

Pozdrawiam.
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• krzychu008
      Classic
      • 2010
      • 22

Tez się podłącze pod temat, ale nie na firm. Osoba indywidualna.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

A ja zwinalem sie stamtad. 3 numery w tym dwa miesiac w miesiac ponad 100zl i oferta na przedluzenie byla smieszna, najbardziej robawil mnie podzial minut w abo na te do play oraz do wszystkich. Nie mam zamiaru zastanawiac sie kto gdzie ma numer.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• dero
          Drive
          • 2008
          • 53

na chwilę obecną najlepszą ofertę na abonament ma play. Mi jak zaproponowali na przedłużenie w erze 200 min do wszystkich i samsung wave za 300 zł to dosłownie wyśmiałem przedstawicielkę, która mi to zaproponowała. W play na starcie dostaje 350 min do wszystkich (przez pierwszy rok 450 min), rozmowy w play za free, abonament za 69 zł (akurat o wava się nie dopytywałem, ale ostatnio reklamowali, że jest za zeta).
          WCI

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Wiadomo play jest bezkonkurencyjny cenowo na +, ale z zasięgiem to u nich kiepsko.

Podjałem decyzję biorę abonament w Erze za 89zł (400min + internet 300Mb).

Poradźcie jaki żonie wziąc aparat? Wiadomo będzie przymierzac, macać ale coś między:
            S-E Hazel
            S-E Xperia X10 mini
            HTC Wildfire
            Samsung Galaxy i5800
            Samsung Wave 723
            Nokia C5
            Nokia C3

Które z tych fonów ma dobry aparat i w miarę trzymią baterie na czas rozmów/czuwania?
            Tyle tego na rynku że sie gubię, może ktoś użytkuje i zna +/-
            Wiadomo swoje piszą w prospektach, a użytkowanie może być zgołą odmienne.
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

bzyq_74, wave 723 ma baterie nie do zajechania bardzo dobrze wyszła w testach

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

polecam nokie e52, mi sprawuje się bez zarzutu, i ma bardzo dobrą baterię "Li-Po 1500 mAh"
                tu masz opis, ma wiele fajnych funkcji:
                Smartfon Nokia E52 , Ekran TFT 2.40", 🔋Li-Po 1500mAh; 128 MB60 MB, ARM11

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

również polecam e52- bateria jest naprawdę świetna bo w tej chwili telefonów z bateriami typu Li-PO litowo polimerowe to ze świecą szukać. :szeroki_usmiech

bzyq_74, znalazłeś jakiegoś forumowego przedstawiciela z ery czy w salonie?
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

sew1981, Maru 123, tyle że samsung Wave 723 tyle samo wytrzymuje a ma wyświetlacz 2 razy większy więc nie ma co porównywać w testach dziennikarskich wytrzymał 5 dni do rozładowania a oni go nie oszczędzali :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Kiniu
                      RS
                      • 2010
                      • 1746

W E 52 bateria jest the best, 3ma niesamowicie długo ale czasem telefon lubi się zawiesić :evil:

Komentarz

Ja tez mysle o zmianie operatora, telefon w erze mam od jakichs 6 lat i nigdy nie narzekalem, ale biorac pod uwage ze w erze mamy 4 telefony na jednego wlasciciela z czego najstarszy chyba kolo 10 lat juz (czy 11) to oferty daja marne. Podobno play daje najlepsze warunki, ale nie sklaniam sie ku niemu, zona byla i raczej nie wspominam go za dobrze. Od 2 lat jest w plusie i tez mam zamiar sie tam przepisac, warunki lepsze w abonamentach mnie interesujacych i telefony znacznie taniej.

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

Kiniu, ja z tym nie miałem jeszcze problemu, a mam go już rok. Słyszałem o takich przypadkach wprawdzie, ale ja osobiście nie mogę powiedzieć złego słowa na ten telefon. Spadał mi nawet parę razy i działa oki Także polecam. Slyszałem, że teraz jest już nowy soft i się nie wieszają już w ogóle, a nawet do kupionego dawniej bez problemu taki soft można wgrać, z neta ściągnąć.

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Maru 123
                            również polecam e52- bateria jest naprawdę świetna bo w tej chwili telefonów z bateriami typu Li-PO litowo polimerowe to ze świecą szukać. :szeroki_usmiech
                            bzyq_74, znalazłeś jakiegoś forumowego przedstawiciela z ery czy w salonie?
                            Tylko czy ma jeszcze dobry fotopstryk?

Na forum nie znalazłem, dla siebie już wziałem w salonie.
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

Sew, a polecial juz z drugiego pietra miedzy schodami albo zrobil dziure w biurku i dziala dalej jak moj Ericsson :P

Komentarz

• krzysiek1974
                                Rider
                                • 2009
                                • 323

Zamieszczone przez bzyq_74
                                Wiadomo play jest bezkonkurencyjny cenowo na +, ale z zasięgiem to u nich kiepsko.

Podjałem decyzję biorę abonament w Erze za 89zł (400min + internet 300Mb).

Poradźcie jaki żonie wziąc aparat? Wiadomo będzie przymierzac, macać ale coś między:
                                S-E Hazel
                                S-E Xperia X10 mini
                                HTC Wildfire
                                Samsung Galaxy i5800
                                Samsung Wave 723
                                Nokia C5
                                Nokia C3

Które z tych fonów ma dobry aparat i w miarę trzymią baterie na czas rozmów/czuwania?
                                Tyle tego na rynku że sie gubię, może ktoś użytkuje i zna +/-
                                Wiadomo swoje piszą w prospektach, a użytkowanie może być zgołą odmienne.
                                Cześć bzyq!

Co do Play to można ustawić na stałe sieć plus i problem z zasięgiem znika. Zauważyłe, że gdy w tel jest automatyczny wybór sieci, to faktycznie czasem jakby"na siłę" próbuje łączyć się z nadajnikiem (słabym) play, mając mocne nadajniki plusa. Wiesz gdzie mieszkam, więc tu właśnie zasięg z play był nie teges i przełączenie stale na plusa pomogło.

Niemniej po 2 latach z playa rezygnuję. Zmieniłem pracę (już nie "samozatrudnienie" - sprzedałem swoją skórę, ale tanio jej nie oddałem ) i teraz noszę 3 telefony. Play plus (słuzbowy) i orange. Przenoszę numer z play do orange. Niemniej jednak udrerzając w play nie sugerowałbym się zasadą - play ma słaby zasięg. Play korzysta z nadajników Plus, więc ma większy zasięg niśz Plus .

Niemniej w sylwka po godz. 0.00 telefony plusa sie łączyły, a play nie. Czyli też i z tym się trzeba liczyć, że w sieci plus tel z play nie ma proryteu połączenia

Play ma jednak tą wadę, że prywatnie niektórzy patrzą na koszty, gdy do Ciebie dzwonią. I wówczas do play telefonują żadziej. A może to i lepiej

Pozdrawiam

Komentarz

• adamusek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 331

moj brat prowadzi salon ery jak chcecie to moge podac namiar na PW
                                  Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                  Ostrzega Yanosik
                                  Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• sew1981
                                    RS
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2009
                                    • 10917
                                    • Fiat

bzyq_74, przyzwoite zdjęcia robi aparacik tyż

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8030
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                                      Samsung Wave 723
                                      Mnie Wave S8500 trzyma 7 do 9 dni przy rozmowach miesięcznych 3 godziny, przeglądaniu stron www przez WIFI i robieniu kilku fotek. Wiec Wave 723 spokojnie tyle samo wytrzyma tym bardziej że rozmowy mało baterii w nim zabierają.
                                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Lelon
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 130

Jak chcesz korzystać z neta to bierz jakiegoś HTC albo Samsunga z androidem a nie Nokię E52!!!

Miałem długo E71 i dopóki nie spróbowałem HTC(i przeglądania stron na nim) to nie wiedziałem, że może być tak dobrze

Komentarz

Pracuję...